Pedrosa neemt afscheid met beste tijd in natte training Japan

181019_JAP_Pedrosa

Slechts achttien rijders waagden zich de vochtige baan op in de tweede vrije training voor de MotoGP van Japan, maar van die achttien was Dani Pedrosa de snelste man. ‘Little Samurai’ begon daarmee zijn laatste optreden in Japan veelbelovend. Terwijl de hotshots Marc Marquez en Andrea Dovizioso lekker in de pitbox bleven zette Scott Redding de tweede tijd neer. De derde plaats was voor Danilo Petrucci, die maar drie ronden reed.

In de eerste training op de Twinring van Motegi was het wel droog. In die sessie noteerde Dovizioso de snelste tijd en daarmee gaat hij aan de leiding van de eerste dag. Goede tijden waren er ook voor de Yamaha-coureurs Johann Zarco (derde) en Maverick Viñales (vijfde), wat aanleiding geeft te denken dat Yamaha inderdaad een oplossing heeft gevonden voor de problemen. Valentino Rossi zette de negende tijd neer.

De regen begon tijdens de eerste training voor de Moto2. Terwijl de baan zelf nog relatief droog was, bleken de lijnen en de kerbs wel al nat en glad, waardoor Alex Marquez in de eerste training een spectaculaire highsider maakte, waarna de motor in de fik vloog. Voor de tweede vrije training was die wel weer opgelapt. In die tweede training zette de jongste van de Marquez-broers de negende tijd neer.

https://twitter.com/TeamEG00MarcVDS/status/1053165221211074560

https://twitter.com/MotoGP/status/1053133639905554432

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden