Perez na racewinst Sakhir: 'Vaak over dit moment gedroomd'

GP2016_195743_MS23217

Na een enorm chaotische race waarin het team van Mercedes een fatale fout maakte, was het Sergio Perez die er met de winst vandoor ging. Na een race die turbulent begon, wist Perez zich een weg terug naar voren te vechten. "Na ronde één was het moeilijk, maar ik heb niet opgegeven. Dit jaar hebben we weinig geluk gehad, maar vandaag was het onze eigen verdienste", vertelde de Mexicaan naderhand tegenover David Coulthard.

"Ik ben sprakeloos...", begon Perez na afloop van de race. "Ik hoop dat dit geen droom is, want ik droom al jaren over dit moment." De Mexicaan reed een dijk van een race en vocht zich na een ongelukkige start een weg terug naar voren. Eigenlijk is het gewoon ongelooflijk dat deze man geen stoeltje voor volgend jaar heeft. Als je zo goed kunt rijden verdien je toch gewoon een stoeltje?

De problemen bij het team van Mercedes maakten het dat Perez onbedreigd de winst kon pakken. "Mercedes had problemen, maar ik had ook gewoon een goede race vandaag", stelde de Mexicaan. "Tijdens de safety car maakte ik nog een grote fout, waardoor mijn banden eraan gingen. Na de tweede stint ging het echter een stuk makkelijker. Mijn pace was goed."

Op de vraag van Coulthard of dit het niet extra zuur maakt dat hij nog geen stoeltje voor volgend jaar heeft, zegt Perez het volgende: "Ik heb nu meer vrede met mezelf. Wat er verder gebeurt is niet aan mij. Ik wil graag doorgaan (in de Formule 1 red.), maar als ik geen stoeltje voor volgend jaar vind, kom ik sowieso terug in 2022."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden