Perez tevreden: “Chaotische race met mooi einde”

GP2014_111301_ONZ7895

Sergio Perez reed vandaag vrijwel de hele race op de tweede plek, achter teamgenoot Stroll. Uiteindelijk wist Hamilton de Mexicaan nog op een behoorlijke achterstand te rijden, maar desondanks is de Mexicaan tevreden.

Perez reed sinds ronde 10 al op de intermediates, waarbij de banden managen volgens hem cruciaal was. “Als ik nog één ronde langer had doorgemoeten waren ze denk ik ontplofd. De vibraties werden erger en erger tegen het einde, maar de banden hebben onze race ook geholpen. Door in de eerste periode goed op de banden te letten heeft het team een geweldige prestatie kunnen neerzetten. Lewis was vandaag gewoon erg sterk, maar we hebben een goed resultaat gehaald.”

Over het incident met Verstappen zegt Perez dat hij er weinig van kon zien. “Mijn spiegels zaten vol met mist, dus mijn engineer moest me vertellen over het gat dat ik naar hem had. Op een gegeven moment zag ik Max wijd gaan en toen verdween hij. In de laatste ronde had ik ook nog een mooi gevecht met Leclerc. Hij haalde me in bocht 9 in, maar ik ging hem weer voorbij in bocht 11. Het was een chaotische race, maar met een goed resultaat.”

Over zijn stoeltje voor volgend jaar zegt Perez dat het van belang is om goede resultaten te blijven neerzetten, want je bent net zo goed als je laatste resultaat.

https://twitter.com/F1/status/1327945696771780610

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden