Perez schrok van financiële tekorten van Force India

1ST7771

Vanaf het moment dat Sergio Perez bij Force India kwam in 2014, waren de financiële problemen voor hem duidelijk. Tijdens zijn eerste bezoek aan de fabriek schrok hij.

"Ik kwam van McLaren en ik herinner me de eerste keer dat ik de fabriek van Force India bezocht", zo vertelt de Mexicaan in gesprek met Autosport. "Het was een schok, omdat ik zag wat voor tekorten ze hadden."

Dat het team weinig geld had, maakte voor Perez verder niet uit toen hij eenmaal op de baan reed. "Ik kon zien dat het team veel potentie had, iedereen was hongerig naar succes. Ondanks de financiële problemen, zijn de teamleden wel ontzettend getalenteerd."

Force India/Racing Point kon de afgelopen seizoen bogen op mooie ereplaatsen en eindrangschikkingen in het constructeurskampioenschap. Met als hoogtepunt de vierde plaats aan het eind van het seizoen 2017.

Perez heeft daarom hoge verwachtingen voor het komende seizoen wanneer Racing Point opgaat in Aston Martin. "We hebben pieken en dalen gehad, maar we zijn vooral heel succesvol geweest. Ik denk dat de samenwerking met Aston Martin een grote kans is voor ons."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden