Pérez verontschuldigt zich bij team na teleurstellende race

33-sunday-imola

Sergio Pérez lag lange tijd op podium koers, maar het mocht uiteindelijk niet zo zijn. De Mexicaan zag zijn podium als sneeuw voor de zon verdwijnen na een uitstapje in de grindbak gevolgd door nóg een eigen fout. 

De pech begon voor Pérez nadat hij achter de safety car kort naast de baan terecht kwam. De Mexicaan verloor twee plekken die hij terug besloot te pakken. Dat is officieel echter niet toegestaan. Als gevolg daarvan kreeg de Red Bull-coureur een tien seconden stop-and-go penalty. Deze penalty zorgde er mede voor dat Sergio Pérez zich niet meer kon herstellen en teleurstellend als twaalfde eindigde.

Pérez zelf biedt na afloop van de race zijn excuses aan, aan het team van Red Bull Racing. "Ik reed als een idioot vandaag, excuses", zo klonk het over de boordradio. Teambaas van Red Bull, Christian Horner, antwoordde daarop dat de Mexicaan nog veel races voor de boeg heeft en dat een off-day daar soms bij hoort. "Er komen nog veel races aan Sergio, kop omhoog", zei Horner na afloop.

Lees meer: Verstappen wint chaotische Grand Prix van Emilia-Romagna

Lees meer: Max Verstappen: “Lastig begin, maar goede race”

Lees meer: Sergio Pérez: “Leren en punten halen nu belangrijkste”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen