Perfect weekend in Barcelona voor Quartararo

180617_CAT_Quartararo-podium

Drie jaar, 48 races: zolang was het geleden sinds Fabio Quartararo voor het laatst op het podium stond. In de Grand Prix van Catalonië beleefde de 19-jarige Fransman een perfect weekend, met niet alleen zijn eerste poleposition in de Moto2, maar ook zijn eerste overwinning ooit. In ronde 10 greep Quartararo de leiding om die niet meer af te geven.

180617_CAT_Moto2-race-e1529243553507
Foto: MotoGP.com

Miguel Oliveira had geen antwoord op de opmars van Quartararo, terwijl de Portugees zelf ook een briljante race reed. Gestart vanaf plaats 17 op de grid, rukte hij in anderhalve ronde tijd op naar de vierde plaats, om vervolgens Alex Marquez te verschalken en de kop van de wedstrijd te pakken.

Met de tweede plaats aan het einde van de rit was Oliveira dik tevreden. Nadat hij als tweede over de finish was gekomen, werd hij van achteren ondersteboven gereden door Somine Corsi. De KTM stond zodoende niet in het parc fermé en Oliveira moest achterop de brommer naar het podium worden gebracht.

https://twitter.com/i/status/1008305506530689026

Quartararo ging in het parc fermé compleet uit zijn plaat. “Ik kan het ook nog niet geloven”, zei hij. “Het was zo’n moeilijke race, met omstandigheden die heel anders waren dan de rest van de Moto2-sessies. Ik had zelf voor dit weekend ook niet gedacht dat het zo zou uitpakken. Het is echt een perfect weekend.”

De derde plaats was voor Alex Marquez, die vanwege een versleten achterband grote moeite had die podiumplaats te verdedigen tegen de aandringende Marcel Schrötter en Xavi Vierge, maar wel stand hield. In het klassement staat Marquez nu derde, op 25 punten achter Pecco Bagnaia (achtste in de race) en Miguel Oliveira. Met Quartararo (SpeedUp), Oliveira (KTM) en Marquez (Kalex) stonden er drie verschillende merken op het podium, wat in de Moto2 uitzonderlijk is.

Bo Bendsneyder haalde het einde van de eerste ronde niet. In bocht 4 viel hij, waardoor hij na zeven races nog altijd zonder punten is.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen