Piastri de snelste na weinig actie in half natte VT2 Japan

Piastri VT1 Japan

De half natte tweede vrije training in Suzuka zorgde voor weinig actie. Oscar Piastri sluit de tweede training als snelste af. Lewis Hamilton volgt op de tweede plek en Charles Leclerc maakt de top 3 compleet. Home-Hero Yuki Tsunoda reed de vierde tijd.

 

Regen zorgt voor weinig actie

Een vochtige baan betekent dat er in de eerste twaalf minuten van de tweede vrije training niemand de pitstraat uit rijdt. De eerste man op de baan is Lewis Hamilton. De Brit laat op de boardradio weten dat de baan redelijk droog is. De Mercedes-coureur rijdt uiteindelijk twee ronden op de medium-band, maar komt alweer de pitstraat in voordat hij een rondetijd neer kan zetten. Zijn team geeft aan regendruppels te zien in de eerste sector, Mercedes en de andere teams willen zo min mogelijk risico nemen. 

Daniel Ricciardo is naast Hamilton de enige man die de baan op gaat in de eerste 25 minuten. Hij rijdt maar één ronde, ook op de mediums. De VCARB-coureur geeft aan dat er druppels op zijn vizier komen: "Het begint harder te regenen." Hij komt ook gelijk weer de pitsstraat in gereden. 

 

 

Paar rondes op de regenbanden

Met nog 33 minuten te gaan komt Piastri als eerste naar buiten op de inters, de McLaren-coureur komt na één ronde wel weer naar binnen. Twee minuten later komen beide VCARB-coureurs naar buiten. De engineer van Tsunoda geeft aan dat er geen regen meer wordt verwacht. 

Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda zijn de eerste die een volledige ronde rijden, beide op de inters. Tsunoda rijdt een 1:42.304, teamgenoot Ricciardo volgt met een 1:46.461. In de tweede ronde verbeteren beide coureurs met een paar seconden. De Japanner rijdt uiteindelijk een rondetijd van 1:40.946 in de tweede training. De man uit Australië komt daaracher te staan met een 1:41.913.

 

 

Slicks in de laatste minuten

Met nog iets meer dan vijf minuten te gaan rijden Alexander Albon en Kevin Magnussen naar buiten, Albon op de inters en Magnussen op softs. De Williams-coureur geeft aan dat de baan droog genoeg is voor de droogweerband, terwijl de Haas-coureur het nog te nat vindt. Beide coureurs komen na een ronde weer binnen.  

Oscar Piastri, Lewis Hamilton en Charles Leclerc komen met nog een paar minuten te gaan naar buiten op de soft-band. Piastri weet nog twee vliegende ronden te rijden, Hamilton en Leclerc doen het met één. Oscar Piastri is uiteindelijk de snelste met een 1:34.725. Hamilton volgt met een 1:35.226 en Leclerc met een 1:38.760.

Zeven coureurs rijden uiteindelijk helemaal geen ronden in VT2. Beide Red Bull- en Aston Martin-coureurs, Pierre Gasly, Logan Sargeant en George Russell komen hun pitbox niet uit op vrijdagmiddag.

 

Lees ook: Max Verstappen snelste over de lijn tijdens eerste vrije training Suzuka

Lees ook: Aston Martin neemt side-pods Red Bull over

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Japan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden