01-Oscar-Piastri-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited1

Oscar Piastri heeft de Feature Race op Monza in de Formule 2 gewonnen. Piastri verstevigde daarmee zijn leiding in het kampioenschap. De Australiër startte vanaf pole en wist in een chaotische race met meerdere safety cars de leiding vast te houden. Ondanks de overwinning van Piastri, was de grootste spraakmaker Dan Ticktum. Hij werd derde na een knappe inhaalrace.

De chaos begon al in de eerste ronde. Hoewel de start goed verliep, ging het nog in de eerste ronde fout voor Guilherme Samaia. Hij spinde en kwam midden op de baan tot stilstand, waardoor de safety car de baan op kwam. Na de herstart barstte het gevecht om de leiding direct los tussen Piastri, Zhou en Lawson. Zhou keek in de eerste bocht even aan de buitenkant bij Piastri, maar werd daarna zelf ingehaald door Lawson. In de achtste ronde viel Jüri Vips stil, waardoor er veel coureurs naar binnen gingen voor een pitstop. Een paar coureurs bleven op de baan, waaronder Dan Ticktum. Hij leidde daardoor het veld, maar leek de pineut te zijn, omdat hij bij het maken van een pitstop ver terug zou vallen.

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Italië / Monza / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Clive Mason - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Stilvallen Lawson

Toen de safety car naar binnen ging leidde Ticktum het veld, maar hij kon door zijn oude banden geen afstand nemen. In ronde 23 sloeg het noodlot toe voor Lawson. Zijn auto viel stil en hij kon niet meer verder. De safety car kwam voor de derde keer de baan op en dat was voor Ticktum hét moment om naar binnen te duiken. Hij viel terug buiten de top 10, maar door zijn nieuwe banden ging hij als een warm mes door de boter naar voren. Met nog twee rondes te gaan was hij helemaal opgeklommen naar de derde plek. Zijn opmars stopte door nog een safety car die werd veroorzaakt door Viscaal en Beckman die samen een ongeluk hadden. Het veld kwam daardoor achter de safety car over de finish met Piastri op de eerste plek, voor Zhou en Ticktum. Richard Verschoor werd knap zevende, nadat hij vanaf P20 moest komen.

Oscar Piastri / Guanyu Zhou / Dan Ticktum / Formule 2 / Italië / Monza / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

Piastri heeft door de overwinning een voorsprong van vijftien punten op Zhou in het kampioenschap. Robert Shwartzman staat derde met 36 punten achterstand op Piastri.


Lees ook: Daruvala wint tweede F2-sprintrace, Viscaal knap tweede

Lees ook: Théo Pourchaire wint eerste Formule 2-sprintrace Monza

Lees ook: Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden