Gasly benaderd door meerdere teams voor 2022-stoeltje

SI202107010167_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly heeft voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk onthuld dat meerdere teams hem hebben benaderd voor een stoeltje in 2022. Het contract van de Fransman bij AlphaTauri loopt dit jaar af. 

Er ontstonden eerder geruchten dat Gasly naar Alpine zou gaan, totdat Esteban Ocon een contract kreeg bij het team tot 2024. Nu zegt Gasly dat hij al benaderd is door verschillende teams. Wie deze teams zijn is niet bekend, maar een paar hebben hun volledige line-up voor aankomend seizoen al staan. Mclaren, Ferrari en Alpine vallen dus al af.

Verschillende opties

Gasly heeft nog steeds een contract bij AlphaTauri, maar dat loopt af aan het eind van het seizoen. "Op dit moment weet ik niet wat Helmut Marko wil. Ik heb geen idee of ze me terugnemen bij Red Bull of dat ik bij AlphaTauri blijf." De andere optie zou een ander team zijn. De Fransman zegt alleen dat hij niet zeker is of het management van Red Bull hem laat gaan.

Gasly zegt dat hij zichzelf van zijn beste kant wil laten laat zien dit seizoen, ook voor het team. "Persoonlijk wil ik het beste resultaat halen met AlphaTauri en zo hoog mogelijk in het kampioenschap eindigen. Daarna gaan we kijken wat de meest aantrekkelijke opties zijn. Uiteindelijk hangt het af van Red Bull en hoe we samen verder gaan."

Lees ook: Technische topman Alessi ruilt Red Bull in voor Aston Martin

Lees ook: ‘Aston Martin, Alpine en McLaren in problemen met koppeling’

Lees ook: Bleekemolen: “Alleen met regen heeft Hamilton kans op winst”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen