Pierre Gasly: Consistentie belangrijk om doelen te bereiken

door Patrick Wuite
Gasly Spanje 2

Alpine-coureur Pierre Gasly denkt dat Alpine de snelheid heeft om het op te nemen tegen Mercedes, Aston Martin en Ferrari, maar de Franse equipé moet daarvoor wel consistenter worden, meent de 27-jarige coureur uit Rouen.

Wisselvalligheid troef is het bij Alpine in 2023. Sterke races worden afgewisseld met onthutsend zwakke prestaties. Het team was bijzonder sterk in Australië en Monaco, maar miste snelheid in vooral Bahrein en Azerbeidzjan. Door het gebrek aan consistentie staat het team vijfde in de stand van het wereldkampioenschap, op grote achterstand van Mercedes, Aston Martin en Ferrari en dat terwijl de doelstelling voor 2023 P4 is.

"Momenteel bevinden we ons nog achteraan in deze groep, maar we hebben al laten zien dat we tot meer in staat zijn met een goed weekend in Monaco en ook in Spanje waren we best wel competitief. Het gaat echt om de details en dus is consistentie enorm belangrijk", schrijft Gasly in zijn column voor Formula1.com. 

Gasly Monaco 2023

"We hebben in veel races de snelheid gehad, maar bleef een goed resultaat uiteindelijk achterwege, zoals in Australië en Spanje. Daarom heb ik best wel veel vertrouwen, omdat ik weet dat we de ingrediënten in huis hebben om competitief te zijn. We hoeven ons alleen maar aan het recept te houden", aldus de Fransman.

Lees ook: Charles Leclerc ziet deelname aan 24 uur van Le Mans zitten

Lees ook: Ruud Hendriks en Ronald Molendijk te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Pirelli krijgt tegenstander in strijd om bandenleverancier in 2025

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden