Pirelli krijgt tegenstander in strijd om bandenleverancier in 2025

door Olav Veenhof
Pirelli banden F1 2023

Bandenleverancier Pirelli krijgt hoogstwaarschijnlijk een waardige tegenstander in de strijd om het contract als officiële bandenleverancier van de Formule 1. Ook het Japanse Bridgestone lijkt zich bij bij de FIA gemeld te hebben om de Formule 1 tussen 2025 en 2027 van rubber te voorzien.

De FIA heeft eerder al een tender uitgeschreven voor bandenfabrikanten die tussen 2025 en 2027 de Formule 1 van banden willen voorzien. Aan de tijdsperiode zit nog een optie om na 2027 nog een jaar te verlengen.

Deadline

Geïnteresseerde partijen konden zich eind maart al melden en Pirelli heeft er dus een mogelijke concurrent bij. De deadline voor het aanmelden lag op 15 mei en nu de deadline is verstreken gaat Liberty Media in gesprek met verschillende partijen. Het Japanse Bridgestone heeft zich gemeld als één van de kandidaten voor de deal, zo meldt Motorsport.com.

Verleden

De Japanse bandenleverancier was tussen 1997 en 2010 voor het laatst actief in F1, waarbij het tussen 1998 en 2000 en later tussen 2007 en 2010 de exclusieve bandenleverancier was. Daarna nam Pirelli de levering van banden over en dat gaat niet altijd zonder kritiek. Eerder liet het Michelin weten dat zij geen interesse hebben om banden te leveren aan de Formule 1.

Eerdere strijd

Sinds Bridgestone eind 2010 uit de Formule 1 vertrok, is Pirelli de enige bandenleverancier in de Formule 1 en juniorenklassen. Bij het vorige tender-proces voor de periode 2020-2023 kregen de Italianen tegenstand van het Zuid-Koreaanse Hankook. Uiteindelijk kreeg Pirelli de voorkeur.

 

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen verbaast vriend en vijand

Lees ook: Yuki Tsunoda woest na 'onterechte' straf

Lees ook: Fernando Alonso legt uit waarom hij Stroll niet aanviel

 

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden