Fernando Alonso legt uit waarom hij Stroll niet aanviel

Fernando Alonso auto zaterdag Baku 2023

Fernando Alonso wilde geen risico's nemen met zijn teamgenoot Lance Stroll, omdat het resultaat voor Aston Martin wel vaststond in de slotfase van de Grand Prix van Spanje. "Zes en zeven of zeven en zes maakt geen verschil."

Het was een opmerkelijke boordradio van Alonso. Hij riep naar het team dat hij Stroll niet zou gaan aanvallen en zei dat hij nul risico's zou nemen. En dus werd Lance Stroll zesde en kwam Fernando Alonso als zevende over de streep. Aangezien P5 ver weg was, bleef Alonso achter Stroll. "Het maakt toch geen verschil. Zes en zeven of zeven en zes. Ik heb op zaterdag één vloer beschadigd en dat wilde ik niet nog een keer doen. Er waren toch maar nog tien rondes te gaan en ik was maar één a twee tienden per ronde sneller dan hem. Ik wilde geen onnodige risico's nemen voor het team", vertelt Alonso na de race aan RaceFans.

Alonso had wel op meer gehoopt in zijn thuisrace. De verwachtingen waren in aanloop naar de race hooggespannen met vijf podiumplaatsen in de eerste zes races, maar de GP van Spanje is het minste weekend van het seizoen geweest voor de coureur uit Oviedo. "Ik heb echt spijt van mijn fout. Als ik de kwalificatie kon overdoen, had het er heel anders uitgezien. Helaas kan dat niet en gebruik ik dit als motivatie voor Canada", besluit de tweevoudig wereldkampioen.

Fernando Alonso kwalificatie Miami 2023

Lees ook: Christian Horner: Perez heeft zichzelf te veel druk opgelegd

Lees ook: Olav Mol en Corne Klijn te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Race Gemist: F1-Spanje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden