Yuki Tsunoda woest na 'onterechte' straf

door Patrick Wuite
Yuki Tsunoda auto Jeddah 2023

Yuki Tsunoda is ziedend na de Grand Prix van Spanje en meent dat de straf die hij kreeg voor het van de baan duwen van Guanyu Zhou zeer onverdiend en belachelijk is. 

Tsunoda was op weg naar twee zeer belangrijke punten voor AlphaTauri en had Guanyu Zhou achter hem rijden. Zhou was sneller, had de DRS en probeerde de Japanner buitenom in te halen in de eerste bocht van het circuit. Daarbij ging Zhou van de baan en schreeuwde hij naar het team dat hij van de baan werd geduwd. De wedstrijdleiding deelde die mening en gaf Tsunoda een tijdstraf van vijf seconden. Daardoor werd hij niet negende, maar twaalfde. Tsunoda is het niet eens met zijn straf en noemt de sanctie belachelijk en onverdiend.

"Ik gaf hem genoeg ruimte en hij deed alsof dat niet zo was. Hij deed alsof ik hem van de baan duwde, maar dat was duidelijk niet het geval. Er was meer dan genoeg ruimte. Ik snap dan ook echt niet waarom ik een straf heb gekregen. Dat is echt belachelijk en oneerlijk", vindt de Japanner. "Toen ik over de streep kwam, was ik heel erg blij, maar toen kwam het slechte nieuws en was ik enorm teleurgesteld. Het voelt echt oneerlijk en vermoeiend", aldus Tsunoda in gesprek met Motorsport.com.

Tost Tsunoda

Lees ook: Koning van de race: Max, Perez, Hamilton

Lees ook: Race Gemist: F1-Spanje

Lees ook: Olav Mol en Corne Klijn te gast in F1 aan Tafel

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden