Pierre Gasly dit seizoen nog zeker van stoeltje

1920x1080-Pierre-Gasly-Helmut-Marko-Red-Bull-Racing-GP-Duitsland-2019

Pierre Gasly hoeft dit seizoen nog niet te vrezen voor zijn stoeltje bij Red Bull Racing. Dat heeft Helmut Marko, adviseur van de renstal, in een interview met Motorsport.com gezegd.

De Franse coureur ligt al een tijdje onder vuur vanwege de matige prestaties. Afgelopen zondag haalde hij tijdens de Duitse Grand Prix de finish na een botsing met Alex Albon niet. "Dit jaar zullen we de zaken niet veranderen. We zullen het seizoen beëindigen zoals het nu gaat", zegt Marko.

Eerste jaar Red Bull

Gasly is bezig aan zijn eerste seizoen bij Red Bull Racing nadat hij overkwam van Scuderia Toro Rosso als de opvolger van Daniel Ricciardo die naar Renault verkaste. Indien de prestaties van Gasly niet snel verbeteren dan lijkt hij voor komend seizoen op zoek te moeten naar een nieuwe werkgever.

In het verleden heeft Marko al meerdere malen aangetoond weinig geduld te hebben met talenten die niet presteren. Het meest recente voorbeeld is Daniil Kvyat. De Rus werd in 2016 zonder pardon bij Red Bull Racing aan de kant geschoven na een aantal matige prestaties en vervangen door Max Verstappen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen