Pierre Gasly: ‘Geen echte update sinds Melbourne’

AP-1VBW82TZH2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Toro Rosso zag halverwege het seizoen technisch directeur James Key vertrekken bij het team. Het Italiaanse team heeft sindsdien de wagen nauwelijks weten te verbeteren en heeft daardoor moeite om de aansluiting met de top tien te krijgen.

Volgens Pierre Gasly heeft Toro Rosso nog dezelfde auto als tijdens de eerste Grand Prix in Australië. “We hebben sinds Melbourne niet een echte update van de auto gehad. Alleen in Monaco hadden we een kleine aanpassing en in Oostenrijk een update die niet bleek te werken. Dus eigenlijk hebben we dezelfde auto als aan het begin van het seizoen”, laat hij aan Crash.net weten.

Toro Rosso strijdt in de laatste vier races met Sauber om de achtste plaats in het kampioenschap. “We voelen nu het gebrek aan vooruitgang. Het is voor ons lastig om dichter bij de top tien te komen, omdat andere teams de wagen wel verbeteren.“

Honda

Ondanks het gebrek aan updates van het chassis, wist Toro Rosso zich in Japan wel met twee auto's in de top tien te kwalificeren. Honda kwam met een grote update van hun krachtbron, waardoor het Italiaanse team wel de gewenste stap voorwaarts kon maken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen