Pierre Gasly: "Set banden kunnen besparen in Q2"

SI202106260263_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly is erg tevreden met zijn kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken. De Fransman pakte met zijn AlphaTauri de zesde startplek. Na een moeizame vrijdag, waarbij Gasly de hele tweede vrije training niet kon rijden wegens problemen met zijn Honda-motor, wist hij tijdens de kwalificatie een goede startplek voor de race te pakken. 

"Het was erg goed. Zoals je zei was het geen makkelijke dag", vertelt Gasly tegenover Ziggo Sport. De AlphaTauri-coureur kon niet rijden tijdens VT2 wegens een probleem met de Honda-krachtbron van zijn bolide. "Na het missen van VT2 hadden we nog veel werk te doen. De auto werkt erg goed op deze baan."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

De kwalificatie zelf verliep erg goed volgens Gasly. De Fransman stond in Q2 zelfs bovenaan en dat leverde een mogelijk voordeel op. "In Q2 stonden we bovenaan, waardoor we geen tweede set banden hoefden te gebruiken. Het was de eerste keer dat dat gebeurde voor ons en voor het team." Ook in Q3 zette Gasly een sterke ronde neer vlak achter de topteams. "Het is goed om je op een plek te bevinden die je in staat stelt om te vechten voor posities."

'Beter werk leveren'

Over het algemeen stelt Gasly verder 'dat hij zich erg goed voelt in de auto'. Hij verwacht dan ook dat dit tijdens de race ook zo zal zijn. "We starten (de race red.) op de softs dus het kan een leuke eerste stint worden met de andere coureurs om ons heen. We moeten beter werk leveren dan de rest als we goede punten willen pakken."

Lees ook: Tsunoda krijgt drie plekken gridstraf voor ophouden Bottas 

Lees ook: Daniel Ricciardo kent teleurstellende kwalificatie

Lees ook: Pérez: “In Q3 hadden we nog maar één set nieuwe banden” 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen