Pierre Gasly 'superblij' na P7 in Monaco

AP-1VSV1J8YW1W11_news

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly bekroonde een uitstekend optreden tijdens de GP van Monaco met een keurige zevende plaats, die hem zes punten opleverde. Daarmee brengt de jonge Fransman zijn totaal dit seizoen op 18 punten, goed voor een elfde plaats in het klassement.

Uiteraard is Gasly content met zijn optreden in Monte Carlo: "Het was een geweldige race. Ik startte vanaf P10 en ik dacht dat ik het moeilijk zou krijgen, maar de auto was zo snel." Op een goed moment zag Gasly zich terug in gevecht met coureurs als Fernando Alonso, Nico Hülkenberg en Max Verstappen: "Ik probeerde geconcentreerd te blijven en geen fouten te maken. Het was niet gemakkelijk want mijn banden waren helemaal op, maar we zijn uiteindelijk zevende geworden. Ik ben er superblij mee."

Gasly's teamgenoot Brendon Hartley was minder gelukkig. De Nieuw-Zeelander reed een kleurloze wedstrijd en kreeg zelfs een straf wegens te hard rijden in de pitstraat. Voordat hij die straf in ontvangst kon nemen, was het echter al gedaan met de koopman: bij het uitkomen van de tunnel knalde Charles Leclerc achter op de auto van Hartley en was het over en uit voor de Nieuw-Zeelander.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden