Pierre Gasly: "Team heeft me alles gegeven wat ik wilde"

SI202110090386_hires_jpeg_24bit_rgb

Het was een goede kwalificatiedag voor Pierre Gasly. De Fransman wist na twee teleurstellende raceweekenden sterk voor de dag te komen in Turkije. Met een vierde startplek en een auto die goed aanvoelt, is er nog van alles mogelijk tijdens de race.

"Ik moet zeggen dat ik erg blij ben", begint de AlphaTauri-coureur tegenover Ziggo Sport. "Vrijdag was geen goede dag voor ons. Ik had veel last van onderstuur en de balans voelde niet goed." Het team besloot daarop het een en ander te veranderen en die wijzigingen lijken bijzonder goed te hebben uitgepakt. "Het team heeft me alles gegeven wat ik wilde. We hebben een hele competitieve auto. Om met de Ferrari's te vechten en vlak achter Max (Verstappen red.) te staan, laat wel zien hoeveel vooruitgang we geboekt hebben. Daar ben ik erg tevreden mee en ik heb ervan genoten."

Pierre Gasly / AlphaTauri / 2021 / Istanboel / Istanbul Park / Turkije
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Op de vraag of hij Verstappen kan helpen in zijn strijd om de kampioenstitel door Lewis Hamilton op te houden, heeft de Fransman een duidelijk antwoord. "Natuurlijk zal ik tijdens mijn race iedereen achter me proberen te houden, wie dat ook mag zijn. Ik zal dat zo lang mogelijk vol proberen te houden."

"We moeten snel zijn"

Het is niet de eerste keer dat Hamilton op een plek achter Gasly start. Ook in Monaco dit jaar wist de AlphaTauri-coureur de Mercedes-bolide ronden lang achter zich te houden. "Ik doe mijn best. Hopelijk kan Max Bottas bij de start pakken en hopelijk komt Lewis moeilijk door het veld heen. We gaan het zien. Aan het einde van de dag moeten we snel zijn, dus daar richten we ons op."

Lees ook: Pérez optimistisch over inhaalmogelijkheden race

Lees ook: Lando Norris: “Lewis zal mij snel inhalen”

Lees ook: Gefrustreerde Latifi mist Q2 door tekort aan brandstof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden