Pierre Gasly: "Verpestte mijn race met domme eigen fout"

Gasly-Spanje

Na het krijgen van een vijf seconden penalty voor het verkeerd opstellen van zijn bolide op de startgrid, leek de race van Pierre Gasly al aardig voorbij te zijn. Toch wist de Fransman nog een punt binnen te slepen voor het team van AlphaTauri. Hij eindigt als tiende terwijl zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda, uitviel.

Na het vroeg uitvallen van teamgenoot Yuki Tsunoda zat het Pierre Gasly ook alles behalve mee. De Fransman kreeg een penalty, omdat hij zijn auto verkeerd had opgesteld op de startgrid. Beide voorbanden over de gele streep betekent: penalty. Tijdens zijn pitstop van de zachte banden naar de mediums, incasseerde hij de tijdstraf. Daarna begon zijn inhaalrace.

Gasly-Spanje-2-700x467
Pierre Gasly - grand Prix van Spanje

Terugkomend als laatste op de baan, gaf hij al snel Schumacher, Mazepin en de Williams-auto's het nakijken. Een inhaalrace met inhaalacties op mannen als Räikkönen, Stroll, Vettel en Alonso zorgde uiteindelijk nog voor een prima resultaat voor de Franse coureur van AlphaTauri. Met een tiende plek als eindresultaat wordt een belangrijk punt voor het team gepakt.

'Domme fout gemaakt'

Pierre Gasly zegt zelf over zijn race tegenover Grand Prix Radio: "Ik ben erg teleurgesteld in mezelf. Ik verlies gewoon vijf seconden tijd door een domme fout." Ook bij zijn pitstop verliest de coureur tijd. "De pitstop was matig, maar we hebben ook gewoon te weinig snelheid. We moeten meer uit de auto halen voor betere resultaten."

Lees meer: Pierre Gasly: “Hadden niet genoeg pace op deze baan”

Lees meer: Hamilton wint GP van Spanje, Verstappen tweede

Lees meer: Yuki Tsunoda niet tevreden met kwalificatie Barcelona

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen