Pierre Gasly vindt Kevin Magnussen 'de gevaarlijkste coureur'

1920x1080-Kevin-Magnussen-Haas-GP-Azerbeidzjan-2018

Pierre Gasly heeft na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan Kevin Magnussen bestempeld als de gevaarlijkste coureur die hij ooit in zijn loopbaan is tegengekomen.

Beide coureurs kwamen na de safety car in de slotfase van de race in Baku met elkaar in aanraking nadat Magnussen naar links stuurde in de bocht vlak voor het opkomen van het rechte stuk. Na afloop bestrafte de FIA de Deen van Haas met een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten.

In de muur geduwd

"Kevin is de meest gevaarlijke coureur waarmee ik ooit heb geracet", zegt de rijder van Scuderia Toro Rosso. "Hij duwde mij letterlijk tegen de muur met 300 kilometer per uur bij de herstart en dat verknalde compleet mijn race."

"Mijn beide voorwielen gingen de lucht in, mijn rechterspiegel brak en de stuurinrichting was ook krom. Ik moest zien te overleven tot het einde van de race, want racen had hierna bijna geen zin meer."

Grens overschreden

"Hij is altijd zo geweest", gaat Gasly verder. "Ik vind het prima, maar dit was ver over de grens. Je duwt niet iemand de muur in met 300 kilometer per uur."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden