Pierre Gasly wordt nieuwe teamgenoot Max Verstappen

AP-1WE3YZ45H2511_news

Red Bull Racing heeft de opvolger van Daniel Ricciardo bekendgemaakt. Pierre Gasly rijdt in 2019 voor het Oostenrijkse team en wordt teamgenoot van Max Verstappen.

Dat Red Bull voor Gasly kiest, is geen grote verrassing. De Fransman stond na het aangekondigde vertrek van Daniel Ricciardo op poleposition voor het tweede stoeltje bij het team van Verstappen. Gasly is bezig aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1 en zette met Toro Rosso een aantal goede resultaten neer.

Gasly is uiteraard zeer tevreden met zijn promotie naar Red Bull: "Dat ik in 2019 voor Aston Martin Red Bull Racing mag rijden, is een droom die uitkomt. Ik ben blij dat ik straks voor een topteam ga rijden. Het is mijn doel vanaf het moment dat ik in 2013 bij het Red Bull Junior Driver Programme kwam. Dit is een geweldige kans en goede stap in mijn ambitie om races te winnen en te strijden voor het kampioenschap."

Hij vervolgt: "Ik kijk er naar uit om Dietrich Mateschitz, Christian Horner en Helmut Marko te belonen voor het vertrouwen dat ze in mij tonen. Maar eerst moet ik nog mijn uiterste best doen voor Toro Rosso om 2018 zo goed mogelijk af te sluiten. Ik wil Franz Tost en iedereen bij Toro Rosso bedanken voor de kans die zij mij hebben gegeven door mij te laten debuteren in de Formule 1."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden