Pierre Gasly zeer te spreken over motorupdate Honda

1920x1080-Pierre-Gasly-Scuderia-Toro-Rosso-GP-Canada-2018

De motorupdate van Honda in Canada is met veel enthousiasme ontvangen door Pierre Gasly van Scuderia Toro Rosso. En dat zal ook als muziek in de oren klinken van Red Bull Racing, dat nog steeds een keuze moet maken tussen de huidige motorleverancier Renault en de Japanners, die het zusterteam van Red Bull voorzien van krachtbronnen.

"We kunnen duidelijk aan de data zien dat het echt een goede stap vooruit is. In elk opzicht", zegt Gasly tegen Autosport over de geüpdatete versie van de Honda-motor. "In het algemeen hebben we meer performance en op het gebied van de batterij is het energiebeheer beter. Het is echt een goede stap."

Nieuwe spec motor

Gasly gebruikte de nieuwe versie van de motor tijdens de trainingen voor de Canadese Grand Prix, maar moest voor de kwalificatie wegens een probleem teruggrijpen op de oude specificatie. Voor de race kreeg de Fransman weer de beschikking over de nieuwe Honda-krachtbron. Het kostte hem een gridstraf, maar in de race klom Gasly vanaf een 19de plaats naar de elfde plek.

"Zonder nieuwe motor zouden we achter Perez als 14de zijn gefinisht. Het was de juiste keuze, ook al startten we iets meer van achteren", zegt Gasly.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen