Pirelli kiest ook voor de tests voor rood, geel en wit

0007

De Formule 1-teams maken bij de komende testdagen in Barcelona gebruik van alle vijf verschillende samenstellingen van het Pirelli-rubber. En net als tijdens de races dit seizoen krijgen die vijf verschillende banden ook tijdens de tests slechts drie verschillende kleuren: rood, wit en geel.

Pirelli besloot vorig jaar af te stappen van de regenboogkleuren, waarbij elke compound herkenbaar was aan een eigen kleur. Vanaf dit seizoen zijn er elke Grand Prix nog maar drie kleuren te onderscheiden: rood voor de zachtst beschikbare band, geel voor medium en wit voor de hardste compound die Pirelli meeneemt. Welk rubber er precies gebruikt wordt valt alleen nog maar te herkennen aan de naam die elke compound meekrijgt: van C1 voor de hardste band tot en met C5 voor het allerzachtste rubber.

Dit levert echter een probleem op bij de tests. Daar kunnen de teams namelijk alle vijf compunds gebruiken en dus zou er verwarring kunnen ontstaan over wie op welke band rijdt, zo laat Pirelli-baas Mario Isola weten: "Tijdens de races zien we slechts drie kleuren en dus gebruiken we er tijdens de test ook drie. Maar we willen wel dat de mensen de banden kunnen onderscheiden en daarom hebben de hardste (C1) en de zachtste (C5) band geen streep op de wang." Tijdens de tests zien we dus banden met en banden zonder strepen. Voor de duidelijkheid ziet dat er als volgt uit:

Hard
C1 – wit zonder gekleurde streep
C2 – wit met gekleurde streep

Medium
C3 – geel met gekleurde streep

Zacht
C4 – rood met gekleurde streep
C5 – rood zonder gekleurde streep

Dyo4RZBXQAYpRJ2
(c) Pirelli

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen