Pirelli komt met nieuwe constructie achterbanden

door Jacobine van den Berg
14-thursday-lecastellet

De Italiaanse bandenfabrikant Pirelli wil nog dit Formule 1-seizoen een nieuwe constructie voor de achterbanden invoeren. Vrijdag 2 juli wordt dat nieuwe rubber tijdens de vrije trainingen getest door de coureurs tijdens de Grand Prix van Oostenrijk.

Slaagt die eerste test, dan worden de nieuwe achterbanden vanaf het raceweekend op Silverstone, halverwege juli, in gebruik genomen en vervangen ze het huidige model. Volgens Pirelli moet de nieuwe constructie de robuustheid voor de achterbanden verbeteren waardoor ze langer mee kunnen en meer aan zouden kunnen. Sinds de klappers van Lance Stroll en Max Verstappen in Bakoe zijn de banden van Pirelli nog steeds onderwerp van gesprek in de paddock.

Lees ook: Verstappen over klapbanden: “Pirelli moet naar zichzelf kijken”

Pirelli heeft nu de minimale bandenspanning verhoogd en ook zijn de voorschriften voor de teams aangepast. Voor Pirelli is het niet mogelijk om de zogeheten parameters zoals bandenspanning en temperatuur te meten tijdens races.

Vanaf volgend jaar verandert dat, wanneer er 18 inch-banden worden ingevoerd. Er is dan sprake van een standaard-sensor die alle teams zullen gebruiken. Sommige elementen van de banden van volgend jaar, zijn volgens Pirelli al gebruikt voor de beoogde nieuwe achterbanden die dus begin juli worden uitgeprobeerd.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Lees ook: Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig”

Lees ook: Langzamere pitstops vanaf GP Hongarije door richtlijn FIA

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden