Pirelli maakt selectie compounds 2021 bekend

19 feb 2021
11-imola-friday

Pirelli heeft voor het eerst alle compounds voor de races van 2021 voor aanvang het seizoen bekendgemaakt. Normaliter worden de bandenkeuzes veertien weken voor langeafstandsevenementen naar buiten gebracht en voor Europese evenementen was dit acht weken. Om met eventuele logistieke problemen rekening te houden zijn de compounds voorafgaand van het seizoen 2021 al bekend gemaakt. 

Pirelli.com meldt dat net zoals vorig jaar er voor elke coureur twee harde sets, drie medium sets en acht zachte sets toegewezen zullen worden bij elke race. De keuzes en toewijzingen zullen het hele seizoen worden vastgelegd. Pirelli en de FIA kunnen nog wel de selectie tot 15 dagen voor een race wijzigen als dit nodig is.

De compounds

De C1, C2 en C3 compounds, gaan aankomend seizoen mee naar Portugal, Spanje, Groot-Brittannië, Nederland en Japan. Op deze circuits zullen de banden het meest worden belast. Voor de Grand Prix van Monaco, Azerbeidzjan, Canada, Rusland, Singapore en Abu Dhabi zullen de zachtste compounds C3, C4 en C5 worden gebruikt. Bij de andere twaalf Grands Prix zal de middelste combinatie van C2, C3 en C4 compounds inzetbaar zijn. De compounds voor de Grand Prix van Azerbeidzjan en Brazilië zijn zachter dan voorheen. Voor de rest zijn er bijna geen aanpassingen geweest.

nominations-en-4-700x394
© Pirelli

Mario Isola, de chef van Pirelli, vertelt aan pirelli.com dat het bekendmaken van alle selecties de teams en coureurs kan helpen bij hun planning, mocht er nog wat veranderen op de kalender door de coronabeperkingen. De selecties van de compounds zijn nagenoeg hetzelfde als die van het seizoen 2020 en 2019. Hierdoor moet er voor de teams genoeg informatie zijn om op terug te vallen, aldus Isola.

Lees ook: Zo werkt de Formule 1: Banden

Lees ook: Pirelli-topman Isola test positief op het coronavirus

19 feb 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen