Pirelli neemt hardste banden mee naar Zandvoort

banden hard medium pirelli

Pirelli neemt de hardste bandencompounds mee naar de Grand Prix van Nederland. Pirelli verwacht dat coureurs vooral in actie komen op de medium en de zachte band. Mario Isola hoopt op meer inhaalacties door de nieuwe generatie auto's in combinatie met de banden.

Dit weekend zullen de C1, C2 en C3 onder de Formule 1-auto's geschroefd worden. De C1 staat bekend als de harde, witte band, de C2 is de medium, gele band en de C3 is de rode en daarmee zachtste band van dit weekend. Dit seizoen is het verschil tussen de C1 en de C2 groter dan voorheen. De C1 is dus zodanig hard, dat er vermoedelijk enkel de medium en zachte band gebruikt gaan worden. 

Beter inhalen

Mario Isola, motorsport directeur van Pirelli, verwacht dat inhalen dit jaar gemakkelijker gaat dan afgelopen keer op Zandvoort. Dit komt volgens hem door het verband tussen de nieuwe auto's en banden. Afgelopen jaar waren er veel eenstopsstrategieën te zien, waarbij positiebehoud voor de coureurs het belangrijkste was. Dat zal dit jaar wel anders zijn, omdat zij hun positie ook op de baan weer terug kunnen winnen. "Dat zal leiden tot meer tweestoppers en coureurs die meer pushen", zo merkt Isola op.

Lay-out Zandvoort

Vooral bochten 3 en 14 zijn voor de banden erg zwaar. Dit heeft te maken met de banking en de hoge snelheid waarmee die bochten genomen worden. Daarbij geeft Isola aan dat het gehele circuit een uitdaging is voor de banden, waardoor de keuze voor de hardste banden snel gemaakt was. Dit is de vierde keer dit seizoen dat Pirelli deze set aan banden meeneemt. Eerder gebeurde dit al in Bahrein, Spanje en Groot-Brittannië.

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: F1 aan Tafel: Max geeft masterclass

Lees ook: FIA legt uit waarom Hamilton geen straf kreeg

Lees ook: Horner grapt na 1-2: We moeten Mercedes bedanken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen