Pirelli onderzoekt banden Ferrari’s

17492705_1611972555499029_3160344205961279346_o

Bandenfabrikant Pirelli gaat de banden van Ferrari-coureurs Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen onderzoeken. De Fin verspeelde gisteren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië een tweede plek toen zijn linker voorband klapte. Niet veel later gebeurde hetzelfde met klassementsleider Vettel. Beide coureurs konden de pits nog opzoeken en zo de schade beperkt houden. “We gaan het onderzoeken”, aldus Mario Isola van Pirelli.

Volgens Isola zullen de banden worden opgestuurd naar de fabriek in Milaan. Maar ook zal Pirelli data opvragen bij de andere teams om te achterhalen wat de oorzaak was van Ferrari’s problemen in de laatste rondes van de Britse Grand Prix. Red Bull haalde Max Verstappen uit voorzorg naar binnen omdat ook zijn band het dreigde te begeven.

Naar het schijnt heeft de specifieke set-up van de Ferrari’s in combinatie met de grote down force die de huidige wagens produceren bijgedragen aan de problemen bij de Scuderia. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene liet tegenover Bild weten dat de reden van het bandendrama duidelijk is, maar voegde er aan toe dat "het niet de stijl is van Ferrari om te klagen over het verlies van een tweede en vierde plaats."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen