Pirelli over bandenkeuze: Veel inhaalacties in Brazilië

GP Brazilië 2021 race

Komend weekend is het weer tijd voor de Grand Prix van Brazilië. Daarvoor heeft Pirelli weer de vaste sets banden klaarstaan. Mario Isola verwacht, net als vorig jaar, veel actie op de baan en vooral veel inhaalacties. 

Pirelli neemt het voorlaatste weekend van het seizoen de middelharde banden mee. De C2 is de harde band, de C3 fungeert als medium band en C4 is dit weekend de rode band. Na Monaco en Mexico is dit de kortste baan op de kalender. Autódromo José Carlos Pace is een historisch circuit dat tegen de klok in gaat. Voor het managen van de banden is dit een fijn circuit, zo merkt Mario Isola, directeur van Pirelli, op: "Op gebied van tractie en remmen wordt er niet veel van de banden gevraagd, omdat het circuit een vloeiende lay-out heeft. En doordat er weinig langzame bochten zijn, kunnen de teams de degradatie van de achterbanden beheersen."

Perez Hamilton Brazilie 2021

Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

Laatste sprintrace

De derde en laatste sprintrace van het seizoen staat in Brazilië op de planning. "In 2021 waren de softbanden en medium banden eerlijk verdeeld over de grid", legt Isola uit. Alleen al in de sprintrace zijn er dus ook dit jaar meerdere strategieën mogelijk. 

Vorig jaar heeft Lewis Hamilton een indrukwekkende prestatie geleverd in Brazilië. Een inhaalrace leverde hem uiteindelijk de overwinning op. Isola verwacht dit weekend ook weer mooie dingen te zien op de baan: "Ondanks het korte circuit wordt hier vaak veel ingehaald. Denk maar aan Lewis Hamilton die de hoofdrol speelde in een overwinning vanaf de tiende plek, met behulp van een tweestopper." En dan nu met de nieuwe generatie auto's en banden, belooft het een mooi en druk weekend te worden in Brazilië.  

Lees ook: Valtteri Bottas over Audi: Heel interessant project

Lees ook: F1 aan Tafel: A Brazilian Max

Lees ook: Helmut Marko: Zes teams geven dit jaar te veel uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden