Valtteri Bottas over Audi: Heel interessant project

door Tim Koenders
Valtteri Bottas Mexico 2022

Valtteri Bottas hoopt dat hij voor het team van Audi mag rijden wanneer het Duitse team toetreedt tot de Formule 1. Volgens de Fin is het voor de meeste coureurs op de grid een interessant project.

Onlangs werd naar buiten gebracht dat Audi toetreedt tot de Formule 1 vanaf 2026. Het team gaat dan een samenwerking aan met het huidige Sauber, dat op dit moment nog samenwerkt met Alfa Romeo. Valtteri Bottas, die jarenlang voor Mercedes reed en nu rijdt voor Alfa Romeo, kijkt enorm uit naar de komst van de Duitse autofabrikant. Hij hoopt onderdeel te mogen zijn van het project.

Veel potentie

“Ik ben nu 33 dus ik hoop dat ik er dan nog wel bij ben, waarom niet? Als je kijkt naar het grotere plaatje is dit echt iets groots.” Dat liet de Fin weten volgens Motorsport.com. “Er is veel potentie, er is geen twijfel dat ze succesvol willen zijn in de toekomst. Ik denk dat het voor iedere coureur een interessant project kan zijn.” Bottas denkt dat hij zelf goede papieren heeft om voor het Duitse merk te gaan rijden. “Voor mij is het zeker interessant aangezien ik al onderdeel ben van Sauber. Ik denk dat het mogelijk is.”

Lees ook: Grand Prix China voor volgend jaar vraagteken

Lees ook: Button waarschuwt Ricciardo voor reserverol

Lees ook: Het brein achter de Red Bull-successen: Hannah Schmitz

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden