Button waarschuwt Ricciardo voor reserverol

door Gijs Leuvenink
Jenson Button

Voormalig Formule 1-wereldkampieon Jenson Button waarschuwt Daniel Ricciardo voor het aannemen van de reserverol in de Formule 1. Bij Sky Sports F1 ging de Brit in op de geruchten dat Ricciardo reservecoureur kan worden bij Mercedes en Red Bull.

"Ik denk dat het vanuit hem best te begrijpen is dat hij niet terug wil naar een achterhoedeteam", aldus Button. "Ricciardo is gewend te vechten voor overwinningen en punten, om dan de knop om te zetten naar echt keihard vechten voor punten is lastig. Ik denk wel dat het voor zijn loopbaan het beste is om dat te doen."

Terugkeer lastig

Volgens Button is een terugkeer na een reserverol erg moeilijk. "Het is makkelijker jezelf in de spotlights te rijden in een achterhoedeteam dan als reservecoureur. We hebben dat in het verleden vaker gezien. Ik zie hem, als hij deze keuze maakt, niet meer terugkeren op de Formule 1-grid."

Daniel Ricciardo McLaren
Foto: McLaren Media Centre

Stap terug

Daniel Ricciardo heeft eerder al in de Daily Mail aangegeven even een stap terug te zetten om weer alles op een rijtje te zetten. De meervoudig grand prix-winnaar is voor volgend jaar zonder stoeltje na zijn ontslag bij McLaren. Met name op het gebied van zijn mentale gezondheid wil de Australiër volgend jaar stappen gaan zetten. "Ik praat al met een psycholoog, na al het gedoe de afgelopen jaren is dat wel nodig geweest", aldus Ricciardo.

Lees ook: Red Bull Racing investeert in nieuwe windtunnel

Lees ook: Mercedes gaat voor P2 in constructeurskampioenschap

Lees ook: Dennis Hauger rijdt voor MP Motorsport in 2023

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden