Dennis Hauger rijdt voor MP Motorsport in 2023

01-Dennis-Hauger-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

Red Bull Junior coureur, Dennis Hauger, gaat voor het Nederlandse MP Motorsport in de Formule 2 rijden. De Noorse Formule 2 coureur maakt de overstap van Prema naar MP Motorsport in 2023. Hij heeft dit seizoen twee races gewonnen met Prema in de Formule 2.

Dennis Hauger, Red Bull Junior coureur, gaat voor het Nederlandse MP Motorsport rijden in 2023. De Formule 2 coureur rijdt nu nog voor Prema, waarmee hij twee races dit seizoen heeft gewonnen. Hauger heeft nog twee races te rijden bij Prema, namelijk in Abu Dhabi. De Formule 2 sluit, samen met de Formule 1, het seizoen dat weekend af. 

Rookie

Voor Hauger was het bij Prema zijn rookie seizoen in de Formule 2. In 2021 won hij de Formule 3 titel, waarna hij door naar de Formule 2 mocht. Daar kwam hij bij Prema terecht en nu stroomt hij door naar het Nederlandse MP Motorsport. Felipe Drugovich werd met dat team kampioen dit seizoen. Hauger kijkt er dan ook erg naar uit om met het team samen te werken. "Ik kijk er erg naar uit om met MP Motorsport samen te werken en een gooi te doen naar de Formule 2 titel. MP Motorsport was de verrassing van dit seizoen en produceerde consequent een geweldige auto voor elke ronde van het seizoen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dennis Hauger (@dennis_hauger)

Talent

De teambaas van MP Motorsport, Sander Dorsman is tevreden dat ze iemand zoals Hauger bij het team hebben gehaald. "We zijn verheugd dat we iemand met het kaliber van Hauger bij het team hebben gehaald. Tijdens zijn seizoen in de Formule 3 in 2021 was hij ongekend goed", aldus Dorsman. Die er zeker van is dat Hauger iets waardevols voor het team gaat brengen. "Tijdens zijn rookie seizoen in de Formule 2 heeft hij heel veel kennis opgedaan. We zijn er dan ook zeker van dat hij met die kennis iets waardevols voor het team gaat brengen."

Lees ook: Red Bull Racing investeert in nieuwe windtunnel

Lees ook: Mercedes gaat voor P2 in constructeurskampioenschap

Lees ook: Bottas maakt opwachting in Race of Champions

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden