Mercedes gaat voor P2 in constructeurskampioenschap

door Sven Verveld
George Russell / Mercedes / 2022

Mercedes zet alles op alles om de tweede plek in het constructeurskampioenschap te pakken. Het team staat veertig punten achter op Ferrari en hoopt in de laatste twee races daar voorbij te gaan.

Waar voorgaande jaren Mercedes altijd mee deed in de strijd om de titel zien we dit jaar een andere kant van het team. Het team kende in het begin van het seizoen veel dieptepunten en werd zelfs even gedegradeerd tot het middenveld. Gedurende het jaar klom het team richting de topteams en sloot daar aan. In Mexico was Mercedes een stuk sneller dan Ferrari. Hoofdstrateeg James Vowles legt in de Akkodis F1 Race Debrief van het team uit waarom de W13 zo snel was in Mexico. "Er waren een aantal factoren die samen kwamen op hetzelfde moment", begint Vowles. "Het eerste is dat we een grote update op de auto hadden gezet in Austin. Dat heeft ons naar voren gebracht. Het tweede was dat we heel goed zijn als we met veel downforce rijden, en in Mexico is dat het geval", vertelt Vowles. Op het circuit in Mexico is de lucht heel ijl en daardoor is er minder drag, daar heeft het team van Mercedes over het algemeen veel last van, maar nu dus niet. 

Constructeurskampioenschap

Het constructeurskampioenschap is aan de top al beslist. Red Bull Racing heeft de titel te pakken en zet daarmee een punt achter de dominantie van Mercedes. De Duitse renstal had acht titels op rij behaald maar is nu in gevecht voor de tweede plek. Het team gaat daar ook voor. "Ons doel is om als tweede te eindigen. Elke race dat we punten van het gat afhalen is een succes", vertelt Vowles. In Mexico haalde het team 14 punten meer dan Ferrari. "Er is dus nog een gat van 40, met twee races nog te gaan. Gelukkig is één van die twee een sprintweekend. Ik denk dat we een pakket hebben, in tegenstelling tot het begin van het seizoen, waar we het gevecht mee aan kunnen gaan tegen Ferrari. Maar 40 punten is een enorme taak, we moeten alles goed doen. Wat ik je kan vertellen is dat we niet opgeven totdat de finishvlag in Abu Dhabi valt", besluit James Vowles. 

Lees ook: Grand Prix van Brazilië op losse schroeven

Lees ook: Christian Horner trots na GP Mexico: "Max is buitengewoon"

Lees ook: Steiner wil voor Brazilië een beslissing over Schumacher

door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden