Günther Steiner wil voor Brazilië een beslissing over Schumacher

Magnussen Haas Japan

Haas-teambaas Günther Steiner wil voor de Grand Prix van Brazilië bekend maken welke coureur naast Kevin Magnussen komt te staan in 2023 en zegt dat de kansen voor Mick Schumacher nog steeds fifty-fifty zijn.

In een interview met het Duitse RTL/ntv zegt Steiner dat het team dicht bij een beslissing is. "Voor mij gaat het niet langer om die ene race, die ene ronde," vertelt hij. "Voor mij gaat het om wat het beste is voor het Haas-team op de lange termijn."

De doorslaggevende factor is welke coureur "het team op een stabiele manier naar de toekomst leidt" en ondanks dat Schumacher in de laatste negen races geen punten heeft gescoord, bestempelt Steiner de 25-jarige nog steeds als "stabiel" en "zeker verbeterd".

Schumacher of Hülkenberg

Naast Schumacher benadrukte Steiner nogmaals dat Nico Hülkenberg een optie is voor Haas. En de recente bevestiging van Stoffel Vandoorne als test- en reserverijder voor 2023 bij Aston Martin, een rol die momenteel nog vervult wordt door Hülkenberg, maakt deze laatste optie steeds aannemelijker.

Nico Hulkenberg

Foto: Aston Martin F1 Team

Haas maakt keuze

De keuze ligt uiteindelijk bij Gene Haas, eigenaar van het raceteam, maar Steiner wil dat de beslissing zo snel mogelijk wordt genomen. Het liefst voor de race in Brazilië over anderhalve week maar zeker voor de seizoensfinale in Abu Dhabi.

Lees ook: Formule 2 en Formule 3 maken kalender 2023 bekend

Lees ook: Christian Horner trots na GP Mexico: Max is buitengewoon

Lees ook: F1 aan Tafel: Sky is the limit voor Max

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden