Stoffel Vandoorne test- en reserverijder Aston Martin in 2023

door Anouk Ros
Stoffel Vandoorne Formule E

Stoffel Vandoorne vervult in 2023 de rol van test- en reserverijder bij Aston Martin. Hij gaat dit samen doen met Felipe Drugovich. De Belg geeft aan blij te zijn deze rol voor Aston Martin te mogen vervullen. Ook teambaas Mike Krack is enthousiast over de nieuwe kracht binnen zijn team.

Vandoorne is drie jaar in de Formule 1 actief geweest, waarbij hij uitkwam voor het team van McLaren. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de Formule E, waar hij momenteel nog steeds actief is. De rol die hij nu bij Aston Martin gaat vervullen, heeft hij ook al eens bij Mercedes gedaan, samen met Nyck de Vries. Vandoorne gaat bij Aston Martin vooral aan de slag met een intensief simulatie- en ontwikklingsprogramma. Dit vindt plaats in de fabriek van het team in Silverstone. Hij werkt hierbij samen met Felipe Drugovich, die eerder dit jaar al voor deze functie tekende door deel te nemen aan het Driver Development Programme van het team.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Beide partijen positief

"Het is ongelooflijk leuk om de rol als reservecoureur in de Formule 1 te vervullen. En ik ben blij dat ik dit met Aston Martin ga doen", zo begint Vandoorne. "Ik voeg me bij Fernando [Alonso], die ik al ken uit mijn Formule 1-racecarrière, en Lance [Stroll], om hen te helpen de auto van volgend jaar te ontwikkelen en te verbeteren, dat wordt een geweldige klus. Ik kijk echt uit naar de uitdaging, en beloning, om samen te werken met de hele organisatie op Silverstone", voegt de Belg daaraan toe.

Ook Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is blij met de nieuwe toevoeging aan zijn team: "Stoffel heeft alles wat we nodig hebben voor deze nieuwe en uitgebreide rol binnen het team." Een snelle, hardwerkende teamspeler is precies wat hij zoekt, en dat in samenwerking met Felipe Drugovich, belooft veel goeds voor het team. 

Foto header: FIA Formula E (Sam Bloxham)

Lees ook: Christian Horner trots na GP Mexico: Max is buitengewoon

Lees ook: F1 aan Tafel: Sky is the limit voor Max

Lees ook: Esteban Ocon achtste na problemen met koeling

door Anouk Ros

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden