Christian Horner trots na GP Mexico: Max is buitengewoon

Max Verstappen / Red Bull Racing / Christian Horner

Na de Grand Prix van Mexico was het een en al vreugde voor Red Bull. Een dubbel podium voor het team én Max Verstappen die weer eens een record verbreekt. Maar ook voor Sergio Pérez was het mooi, die zijn thuisrace als derde eindigt.

Vanaf het raceweekend in Austin zijn beide kampioenschappen al bepaald, maar dat betekent niet dat de coureurs niet meer boven zichzelf uit kunnen stijgen. En dat heeft Max Verstappen bewezen, want met veertien overwinningen in één seizoen, heeft hij wederom een record verbroken. Maar ook teamgenoot Sergio Pérez heeft een knappe prestatie geleverd tijdens de race in zijn thuisland, na een moeizame kwalificatie op de zaterdag. Een verklaring voor een goede Grand Prix van Mexico heeft Horner wel: "Beide coureurs waren uitstekend, en we zaten goed met de strategie. De zachte en medium band waren zeker het snelst."

Christian Horner Max Verstappen overwinning Mexico

Foto: Red Bull Content Pool (Chris Graythen / Getty Images)

Ander niveau

Natuurlijk hebben beide coureurs van het team een goede prestatie neergezet, maar die van Verstappen steekt er wel met kop en schouders bovenuit. "Max reed voortreffelijk. Max racet op een ander niveau. Hij legt de lat het hele seizoen al hoog en om het record te breken met veertien overwinningen is buitengewoon, met zelfs nog een aantal races te gaan", zo vertelt de teambaas van Red Bull. En hier worden niet eens de overwinningen van de sprintraces bij gerekend, waarvan hij er dit jaar ook al twee op zijn naam heeft staan. Het 2022-seizoen kent nog twee raceweekenden, met in Brazilië ook een sprintrace op de zaterdag. 

Race na race

Horner stelt dat het geweldige seizoen van Verstappen echt niet zo vanzelfsprekend is als soms lijkt. Lang niet alle races start hij vanaf de beste plek, waardoor hij er in de race alles aan moet doen om de overwinning binnen te slepen. "Binnen twintig races heeft hij de meeste grands prix in een jaar gewonnen. Daarbij heeft hij twee sprint races gewonnen. En hij startte lang niet altijd op pole position, hij heeft moeten racen en zijn weg naar voren moeten vechten", aldus Horner.

Lees ook: F1 aan Tafel: Sky is the limit voor Max

Lees ook: Esteban Ocon achtste na problemen met koeling

Lees ook: Teleurstellend weekend voor Haas in Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden