Teleurstellend weekend voor Haas in Mexico

Schumacher en Magnussen Australië 2022

Haas heeft na een lastig weekend geen punten weten te pakken in Mexico. Schumacher en Magnussen kwam niet verder dan een zestiende en een zeventiende plaats.

Voor de zomerstop wist het team van Haas maar liefst 34 punten te pakken. Na de zomerstop lukte het team slechtst één keer om in de top tien te eindigen, dat was tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. In Mexico vertrok het team ook puntloos na een moeizame zondag. De snelheid zat er simpelweg niet in.

Voor Kevin Magnussen was het al spannend of hij de race wel kon starten. Vlak voor de start had het team nog een probleem met de bolide. “We hadden gewoon geen snelheid vandaag, we hebben gedaan wat we konden. We gingen van de mediums naar de zachte band, dat had ons nog een kans kunnen geven maar we zaten er gewoon te ver vanaf.” Dat liet de Deen weten tegenover Formula 1.

Kwalificatiesnelheid

Mick Schumacher beschrijft dat de temperatuur een rol heeft gespeeld. Tijdens de race was het namelijk tien graden kouder dan op zaterdagmiddag. “We zagen in VT3 dat andere teams sterker waren wanneer het kouder was. Aan de andere kant was de snelheid in de kwalificatie goed maar helaas was dit vandaag niet het geval.” De Duitser omschrijft dat er met de strategie niets mis was. “Dit is waar we mee moeten leven. De snelheid over één ronde was positief dus dat nemen we mee."

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Lees ook: Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden