Pierre Gasly nadert schorsing

door Patrick Wuite
Pierre Gasly MEX 2022

Pierre Gasly moet de komende maanden heel goed gaan uitkijken in de Formule 1 aangezien de Fransman na de Grand Prix van Mexico op tien strafpunten staat en dichtbij een schorsing is. 

Het gaat de afgelopen maanden niet heel erg goed met Pierre Gasly. De resultaten op het circuit vallen zwaar tegen en de Fransman is vaak betrokken bij incidenten, zo ook bij de Grand Prix van Mexico. Op weg naar bocht vier wil Gasly Stroll inhalen, maar hij verremt zich en duwt daardoor Stroll van het circuit, met een tijdstraf en een strafpunt tot gevolg. En daarmee staat hij nu op tien strafpunten en als een coureur twaalf strafpunten heeft, wordt de coureur in kwestie geschorst. Op 22 mei 2023, een dag na de Grand Prix van Emilia-Romagna, vervallen zijn eerste strafpunten en dus moet Gasly tot die tijd heel goed uitkijken. En dus wil hij ook het gesprek aan gaan met de stewards.

Pierre Gasly Mexico 2022

"Ze zijn best wel streng namelijk de laatste tijd", valt hem op. "Vrijwel het hele veld hield zich vorige week in Amerika niet aan die tien autolengtes en alleen ik kreeg een straf. En bij het incident met Stroll had ik ook de positie kunnen terug geven, maar ik kreeg die opdracht niet. Blijkbaar zijn zij niet heel erg blij hoe ik nu rijd en daarom wil ik wel het gesprek aan gaan, zodat ik weet wat ik moet veranderen. Het laatste wat ik wil zijn idiote strafpunten verzamelen namelijk", aldus de Fransman in gesprek met Motorsport.com.

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Verstappen trots na recordoverwinning in Mexico

Lees ook: Pérez geniet van speciaal podium maar hoopte op meer

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden