Pérez geniet van speciaal podium maar hoopte op meer

door Coert Gillissen
perez 2022 mexico red bull mark thompson getty images

Sergio Pérez stond voor het tweede jaar op rij op het podium in zijn thuisrace. De Mexicaan hoopte op een beter resultaat, maar een langzame pitstop gooide roet in het eten.

Vanaf P4 op de grid reed Pérez naar zijn podiumpositie. In een poging om Hamilton voor de tweede plek in te halen, haalde Red Bull hem naar binnen. Door een trage pitstop kwam de thuisrijder achter de Ferrari's van Sainz en Leclerc weer de baan op, en verloor daardoor kostbare tijd. Hoewel Pérez in het spoor van Hamilton bleef, wist hij de Brit niet te passeren. 

perez mexico 2022 red bull mark thompson getty images
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Teleurstelling na missen van P2

Pérez baalt van de gemiste kans. "Natuurlijk wilde ik meer en ben ik teleurgesteld over het resultaat. Ik denk dat we in ieder geval als tweede hadden moeten finishen. Zonder de langzame pitstop had ik minder tijd met de Ferrari's verloren." Maar een podium pakken in zijn thuisrace blijft bijzonder: "Het is fijn om hier weer te staan. Het is ontzettend speciaal om voor alle fans naar het podium te mogen." 

"Het is een goed podium. Voor de fans had ik graag een treedje (of twee) hoger gestaan, maar het is alsnog een goede dag." De basis voor het resultaat legde Pérez al bij de start, door George Russell te passeren. "Dat was cruciaal. Het is erg lastig inhalen, dus die actie bij de start was de sleutel tot mijn race en dit podium." 

Lees ook: Max Verstappen wint strategische Grand Prix van Mexico

Lees ook: Race Gemist: Commentaar Olav en Jack GP van Mexico 

Lees ook: Speel mee met Raad de Race

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden