Verstappen trots na recordoverwinning in Mexico

door Coert Gillissen
verstappen mexico 2022 red bull peter fox getty images

Niet Ayrton Senna, Michael Schumacher of Lewis Hamilton wonnen de meeste races in één seizoen. Na het winnen van de Mexicaanse Grand Prix is die eer aan Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen is 'ontzettend trots' op dat record.

Op zaterdag trainde Verstappen al pole position en versloeg hij beide Mercedessen, die een stuk beter in vorm waren dan eerder in het seizoen. Tijdens de start bleef hij de zilverpijlen voor en vanaf zijn leidende positie controleerde Verstappen de race. Uiteindelijk kwam hij vijftien seconden eerder over de meet dan Hamilton. 

verstappen mexico red bull 2022 chris graythen getty images
Foto: Red Bull Content Pool (Chris Graythen/Getty Images)

Andere strategie

De Red Bulls startte op de zachte band, terwijl de Mercedessen op de medium band begonnen. De eerste stint was daarom cruciaal om de strategie te laten werken: "We moesten de zachte band zo lang mogelijk goed houden. Aan het einde van de stint was het lastig, maar het lukte wel. Toen we op de medium band reden, werkte alles uitstekend." 

Bijzonder seizoen

"Dit was wederom een fantastische race. Dit seizoen is echt ongelooflijk voor het team. Ik heb nooit durven denken dat ik 14 races in een jaar zou winnen. Ik ben ontzettend trots." 

Het zegerecord in één seizoen is nu verbroken, maar Verstappen heeft ook een ander record verbroken: niemand heeft ooit meer punten gescoord in één seizoen dan hij. En er zijn nog twee races te gaan. "Hopelijk gaan we nog meer races winnen en punten scoren. Maar daar gaat het niet om: we willen het kampioenschap winnen en het maakt niet uit met hoeveel punten we dat doen. Maar het laat wel zien hoe fantastisch ons seizoen is." 

Lees ook: Max Verstappen wint strategische Grand Prix van Mexico

Lees ook: Race Gemist: Commentaar Olav en Jack GP Mexico

Lees ook: Speel mee met Raad de Race

door Coert Gillissen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden