George Russell verliest race op meerdere punten

George Russell Mexico gp

George Russell had geen optimale race in Mexico, al ziet hij wel in dat zijn team vooruitgang boekt. Vooral bocht één heeft zijn race redelijk bepaald. De positie van zijn teamgenoot zorgde voor een opoffering van zijn eigen race. De bandenstrategie van het team is iets waar Russell niet over te spreken is.

Russell startte de Grand Prix van Mexico vanaf de tweede plek, geen verkeerde positie gezien de lange weg naar de eerste bocht. Helaas voor Russell had zijn teamgenoot een betere start, waardoor hij zijn auto in de eerste bocht aan de binnenkant positioneerde. Omdat Russell zag dat het Lewis Hamilton was, heeft hij niet hard verdedigd, al geeft hij nu wel aan dat dit hem de race heeft gekost: "Het is frustrerend, ik had een goede start. Maar Lewis zat aan de binnenkant. Daar ben ik te voorzichtig geweest, omdat hij mijn teamgenoot is. Dat heeft me vandaag twee positites gekost, omdat ik anders tweede had gelegen. Dan had het wellicht anders gelopen."

Stijgende lijn

Maar apart van de uitslag van de race, is Russell tevreden met het complete plaatje van het team. De auto lijkt alsmaar beter te worden, iets wat het team aan het begin van het seizoen niet voor mogelijk hield. Ook in vergelijking met de andere topteams, lijkt de Brit tevreden met de prestaties van de Mercedes-bolide. "Ondanks dat ben ik blij, we maken progressie als team. Zeker als je ons vergelijkt met Ferrari. De prestaties die we week in, week uit leveren. Red Bull racet nog steeds in hun eigen league. Maar misschien hadden we met dezelfde strategie dichterbij gezeten vandaag. Dit zijn positieve dingen om mee te nemen", laat hij weten tegenover F1.com.

Strategie is cruciaal

De strategie van Mercedes was onderwerp van gesprek tijdens de race. De ene na de andere boordradio van Russell dan wel Hamilton hield de fans aardig bezig. Beide coureurs hielden niet op met klagen tegen het team over de verkeerde keuzes die zijn gemaakt. Russell verzocht zijn team al geruime tijd om een laatste stint op de softband te doen. Hij zou daarmee wel voor een tweestopper gaan, maar gezien de snelheid van de zachte band, leek dat plan rendabel. Vanuit zijn team werd hier niet naar geluisterd. Slechts in de laatste paar ronden werd Russell op deze band gezet, enkel om de snelste raceronde bij Pérez weg te halen. Russell is ervan overtuigd dat het team met een andere strategie zeker kans had gemaakt op de overwinning. "Ik denk dat het starten op de soft en dan overgaan op de medium de juiste beslissing was. Het was moeilijker geweest om te starten op de medium en dan over te gaan op de soft. Mijn medium band was namelijk al aardig beschadigd door de eerste paar ronden. Maar we moeten uitzoeken waarom Red Bull en Ferrari op de soft zijn gestart, en wij juist dachten dat dat geen goede strategie zou zijn. Maar ik ben blij met de vooruitgang die we boeken", aldus Russell. 

Lees ook: Verstappen trots na recordoverwinning in Mexico

Lees ook: Lewis Hamilton: We hebben verloren op strategie

Lees ook: Pérez geniet van speciaal podium maar hoopte op meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden