Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

Vettel Mexico Aston Martin

Een veertiende en vijftiende plek is het resultaat dat de coureurs van Aston Martin in Mexico hebben behaald. Een teleurstellende race voor beide coureurs,  die hun focus nu al leggen bij de volgende grand prix.

Sebastian Vettel is niet te spreken over het verloop van zijn race. Hij kwam als veertiende over de finish, maar kan daar geen genoegen mee nemen. "We waren gewoon te langzaam vandaag", concludeert Vettel. Daarbij geeft hij aan dat de auto in de kwalificatie al niet goed aanvoelde, en dat dit in de race niet verbeterde. In de kwalificatie zette hij slechts de zeventiende tijd neer. En of het nog niet erger kon, reed Yuki Tsunoda na zijn incident met Daniel Ricciardo op een ongelukkig moment terug de baan op, waarbij hij Vettel in de weg zat: "We kwamen ongelukkig uit met Yuki [Tsunoda], die langzaam de baan op kwam. Daar hebben we te veel tijd verloren. Vanaf dat moment was ik een makkelijk doelwit."

Niets positiefs

Voor Lance Stroll verliep de race niet veel beter. Hij startte de race als laatste op de grid. Dit komt door een gridstraf die hij kreeg naar aanleiding van zijn incident met Fernando Alonso in de Grand Prix van de Verenigde Staten. In de eerste ronden van de race had hij al vijf plekken gewonnen, maar veel meer positiefs gebeurde er niet. "We hadden moeite met de banden en de pace was er niet. Het hele weekend was lastig", vertelt Stroll tegenover F1.com. Hij legt uit dat de focus van het team direct overgaat naar Brazilië, waar het team hopelijk beter presteert: "We gaan kijken wat er mis is gegaan dit weekend, en dan gaan we ons voorbereiden op Brazilië.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Mexico

Lees ook: Onzichtbare race voor Ferrari-coureurs

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden