Onzichtbare race voor Ferrari-coureurs

Leclerc Sainz Mexico gp

Carlos Sainz en Charles Leclerc zijn weinig opgevallen tijdens de Grand Prix van Mexico. De coureurs hebben vrijwel de gehele race op de vijfde en zesde plek gelegen. De pace van de Ferrari-bolide was nergens dit weekend, dat geven de coureurs dan ook duidelijk aan.

Met een forse achterstand in de race leek de Ferrari waardeloos, maar in verhouding met eerdere sessies voelde de auto in de race toch beter aan, zo vertelt Sainz: "De auto voelde een stuk beter. Maar helaas was de pace er gewoon niet dit weekend. Maar we weten waar het aan ligt, dus dat is positief." Het team heeft het probleem gevonden, en gaat er daarmee alles aan doen om dit voor de laatste twee races van het seizoen te verbeteren. 

Rustige race

Carlos Sainz had na de kwalificatie al door dat het een lastige race ging worden. Het enige wat hem nog hoop gaf, was eventuele chaos of de komst van safety cars tijdens de race, maar daar was geen sprake van. "We hadden een chaotische race nodig, maar er is vrij weinig gebeurd", vertelt hij tegenover F1.com. Ondanks het matige resultaat, neemt Sainz genoegen met zijn vijfde positie: "We hebben een goede race gereden, maar P5 was het hoogst haalbare."

Niemandsland

Beide Ferrari's bleven tijdens de race aardig bij elkaar in de buurt, maar verder reden de coureurs écht in niemandsland. "Het was een eenzame race. Ik heb samen met Carlos gereden tot het einde. We waren veel te langzaam voor de mannen vooraan, maar veel sneller dan degenen achter ons", zo begint Charles Leclerc. Daarbij geeft hij aan weinig bezig te zijn geweest met anderen op de baan, simpelweg omdat er niemand was om mee in gevecht te gaan: "We hebben volgens onze strategie gereden en op onszelf gefocust." Maar hoe zeker Sainz is van de problemen aan de auto, zo onzeker is Leclerc daarover: "Ik heb er geen verklaring voor. We verliezen veel tijd op het rechte stuk, maar daar kan het niet alleen aan liggen."

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Verstappen trots na recordoverwinning in Mexico

Lees ook: Pérez geniet van speciaal podium maar hoopte op meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden