Sergio Pérez verklaart pijnlijke kwalificatie: Elektrisch probleem

Sergio Perez donderdag Austin

Sergio Pérez had meer gehoopt in de kwalificatie van zijn thuisrace. In Q1 en Q2 dreigde hij uitgeschakeld te worden, maar heeft uiteindelijk toch een vierde plek binnen gesleept. Met de problemen die hij en zijn team hadden, is hij uiteindelijk tevreden met het resultaat.

Het hele weekend staat voor Pérez al in het teken van zijn thuisrace, die eindelijk op de planning staat. Vorig jaar heeft hij hier tijdens de race de derde plek bemachtigd, iets wat hij dit jaar graag zou verbeteren. Maar in de kwalificatie zag het plaatje er wat minder rooskleurig uit. In Q1 zakte de coureur met zijn gezette tijd al aardig weg, maar Q3 is toch haalbaar gebleken. De Mexicaan verklaart het probleem wat deze kwalificatie moeizaam deed verlopen: "Het ging was moeizaam in Q1, maar het grootste probleem dat we hadden was een elektrisch probleem. Hierdoor had ik geen referentieronde. Ik had geen DRS-zones, waardoor ik die zelf moest activeren. De balans werd daardoor ook lastig. Het was een rotzooi."

Focus op race

Al met al is Pérez redelijk tevreden met zijn resultaat, gezien de vervelende omstandigheden waarin hij verkeerde. "Maar als ik terugkijk op de kwalificatie, hadden we er in Q1 en Q2 al uit kunnen liggen. Dus om dan zo dicht bij pole te komen, dat is goed. Maar helaas is het P4. De derde plek was ideaal geweest voor de race", zo laat hij weten tegenover F1.com. Met een eerste en vierde plek voor het team, lijkt er toch een goede basis gelegd voor de race. Vooral in het lange rechte stuk richting de eerste bocht, kan nog veel gebeuren. "Ik hoop dat we in de race sterk kunnen zijn. Dat is belangrijk om het resultaat te maximaliseren", aldus Pérez.

Lees ook: George Russell: We verdienden meer

Lees ook: Max Verstappen: Geweldig om hier op pole te staan

Lees ook: Verstappen start Grand Prix van Mexico vanaf pole position

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden