George Russell: We verdienden meer

George Russell zaterdag Mexico 2022

George Russell grijpt net naast pole position door een slechte laatste ronde. De Brit is dan ook teleugesteld over zijn kwalificatie en voelt dat hij en het team meer verdiende. Dit laat hij weten tegenover de microfoon van F1.com.

De strijd om pole position was erg spannend in Mexico. Maar liefst zes verschillende coureurs maakte kans om de race vanaf pole te starten. Uiteindelijk is het Max Verstappen die er met de pole position vandoor gaaat, maar George Russell zat er niet ver vanaf. Doordat hij in de laatste sector een fout maakte verloor hij pole uit zijn handen. Het verschil tussen hem en de pole-tijd was dan ook gelijk drie tienden.

"We verdienden meer"

Mercedes en dan voornamelijk George Russell deed het erg goed tijdens de vrije trainingen. De kans dat Mercedes dan ook pole zou pakken, was erg aanwezig. Helaas ging het fout bij de laatste ronde in Q3 voor Russell. Hij is dan ook teleurgesteld en vindt dat hij en het team meer verdienden. "Ja ik ben teleurgesteld in dit resultaat. Door mijn fout halen we net geen pole position. We verdienden dan ook meer, zeker als je ziet waar de auto toe in staat is", aldus Russell. Voor Russell is dit de tweede keer dit seizoen dat hij vanaf de eerste rij start. De eerste keer was in Hongarije, toen hij zijn eerste pole position wist te behalen. Ondanks de teleurstelling is hij wel blij met dat resultaat. "Naast teleurstelling voel ik ook blijdschap. De ronde vanuit mij was slecht, maar het feit dat we op de eerste startrij staan is geweldig."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Updates

Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten had Mercedes een update meegebracht. Dat bracht ze al iets dichterbij de competitie, maar die update lijkt nu optimaal te werken en in combinatie met de hoogte van het circuit doet dat wonderen. "We hadden een update mee naar Austin en die lijkt hier goed te werken. De drag wordt door de hoogte ook minder en daarom zijn we competitiever", vertelt de Brit. Die als het erop aankomt, morgen niet terug gaat deinsen voor een gevecht. "De run naar de eerste bocht vrij lang. Als het erop aankomt deins ik niet terug voor een gevecht, met welke coureur dan ook."

Lees ook: Verstappen start Grand Prix van Mexico vanaf pole position

Lees ook: Nyck de Vries eerste keer in actie bij AlphaTauri tijdens Abu Dhabi-test

Lees ook: Geen bandenwarmers meer in 2024, kan dat wel?

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden