Nyck de Vries eerste keer in actie bij AlphaTauri tijdens Abu Dhabi-test

Nyck de Vries garage Williams

Nyck de Vries maakt tijdens de testdagen in Abu Dhabi zijn eerste meters in de AlphaTauri-bolide. Deze testdagen vinden na de Grand Prix van Abu Dhabi plaats. Franz Tost kan niet wachten om zijn nieuwe coureur in actie te zien.

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri, heeft in de persconferentie in Mexico laten weten dat De Vries dit jaar nog voor zijn team in actie gaat komen: "Ik wil hem zo snel mogelijk in het team laten integreren." Met zijn debuut bij AlphaTauri, heeft De Vries dit seizoen in vier verschillende bolides gereden. Hij is nu nog reserverijder bij Mercedes, waarbij hij in Mexico zijn laatste training heeft verreden. Door dit contract is het voor hem niet mogelijk om dit seizoen nog in actie te komen voor zijn nieuwe team.

Naast Mercedes, heeft De Vries ervaring opgedaan bij het team van Williams, waarbij hij zelfs zijn grand prix-debuut heeft gemaakt. Hier scoorde hij gelijk punten, wat hem uiteindelijk het zitje bij AlphaTauri heeft opgeleverd. Ook is hij voor Aston Martin in actie gekomen tijdens de vrije training in Italië. 

Nyck de Vries AlphaTauri
Foto: Red Bull Content Pool

Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images)

Aan de bak

Tost geeft aan dat het vanaf de Young Driver Test, die na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi plaatvindt, écht gaat beginnen voor de Nederlander. "Hij zal de Young Driver Test voor ons verrijden in Abu Dhabi, daar kan hij kennismaken met het team en de auto. We hebben een goed programma liggen voor de wintermaanden, zodat we hem zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op 2023", aldus de teambaas.

Lees ook: Charles Leclerc: Crash heeft geen gevolgen

Lees ook: Jack Doohan: Het was een geweldige ervaring

Lees ook: Red Bull in Nederland in rechtszaak verwikkeld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden