Jack Doohan: Het was een geweldige ervaring

door Tim Koenders
Jack Doohan Alpine

Jack Doohan is erg blij met zijn eerste vrije training in de Formule 1. Voor het team van Alpine kon hij door problemen niet al te veel rondes rijden. Toch is de Australiër zeer tevreden en kijkt hij met een goed gevoel terug.

Jack Doohan kwam tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico in actie voor het team van Alpine. Het was voor het eerst dat de Australiër mocht rijden tijdens een vrije training in de koningsklasse van de autosport. Normaal rijdt hij voor Virtuosi Racing in de Formule 2 maar als Alpine junior mocht hij ook een keer in de Formule 1 in actie komen. Vlekkeloos ging de vrije training niet, de Australiër had problemen met zijn Alpine en kon maar een beperkt aantal rondes rijden. Toch is hij zelf heel blij met de kans die hij heeft gekregen.

Geen risico’s

“Het was echt cool om te doen, ik moet uiteraard Alpine bedanken voor deze kans. Na de eerste run hadden we een probleem waardoor we niet verder konden. Desondanks ben ik blij met de rondes die ik heb kunnen rijden, het was een geweldige ervaring.” Dat liet Doohan weten na afloop van de vrije training tegenover Formula 1. “We hebben zes snelle rondes kunnen doen op de harde band. Ik heb het een beetje rustig aan gedaan want ik wilde geen risico’s nemen met de auto.”

Lees ook: George Russell eerste in nietszeggende VT2 in Mexico

Lees ook: George Russell: We gaan voor de winst

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Mexico

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden