George Russell eerste in nietszeggende VT2 in Mexico

George Russell GP Spanje 2022

George Russell heeft de tweede vrije training als eerste afgesloten. Hij wordt gevolgd door Yuki Tsunoda en Esteban Ocon. De resultaten van deze vrije training zijn nietszeggend vanwege de uitgevoerde bandentest.

--LIVEBLOG GESLOTEN--

00:36

De volledige uitslag van de tweede vrije training vind je hieronder:

00:35

Dit was de tweede vrije training. Morgen zal de derde vrije training om 19:00 van start gaan. Deze vrije training kent een opvallende top 3 met George Russell, Yuki Tsunoda en Esteban Ocon

00:28

Guanyu Zhou staat stil. Tijdens de eerste vrije training waren er ook problemen voor de Chinees. De rode vlag komt naar buiten en de sessie zal niet herstart worden. 

00:26

Verstappen stapt uit de auto en lijkt zijn testsessie te hebben afgerond. De handschoenen gaan uit en de helm gaat af. Hij gaat niet meer de baan op, want hij mag geen proefstart maken. 

00:24

Jack Doohan zegt even gedag tegen de camera. Doohan maakte tijdens de eerste vrije training zijn debuut in een Formule 1 weekend. Dat was helaas zonder succes, na zes rondes stond hij in de pitbox stil met problemen en daar bleef hij de rest van de sessie. 

00:18

De slijtage is goed zichtbaar op de testbanden bij Lewis Hamilton en Lando Norris. Niet alleen de huidige banden slijten snel maar ook de 2023 banden. 

00:15

Qua tijden gebeurt er weinig. De coureurs zijn bezig met hun testrondes en doen dat op een speciaal programma. Hierdoor worden er geen tijden verbetert en dus blijft Russell voorlopig op de eerste plek staan. Met nog 15 minuten te gaan lijkt die tijd niet verbetert te gaan worden.

00:10

Ook op de testband is het zoeken naar grip. Sommige coureurs gaan driftend door de bochten, zo ook Fernando Alonso.

00:05

Met nog minder dan een half uur te gaan is dit het klassement:

00:03

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

23:58

Er worden nog geen snelle tijden gereden. De top 3 bestaat dan ook nog steeds uit George Russell, Yuki Tsunoda en Esteban Ocon.

23:52

De sessie wordt weer hervat! Veel coureurs willen snel verder met het testprogramma. Het is dan ook gelijk druk op de baan. Er staan nog 37 minuten op de klok.

23:47

Lance Stroll heeft dit weekend een gridstraf van 3 plekken. Dit vanwege de crash met Alonso vorig weekend tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. 

23:45

Leclerc is inmiddels weer terug in de paddock bij de pitbox van Ferrari. Hij ziet er niet blij uit, want hij moet het resterende uur aan hem voorbij laten gaan. 

23:41

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

23:37

De barrier moet gerepareerd worden, dit betekent dat het nog wel even gaat duren voordat er weer coureurs op de baan verschijnen. Hieronder is de schade goed te zien van Leclerc. 

23:33

Charles Leclerc is hem hard kwijt geraakt. De auto staat in de muur en de achterbanden liggen eraf. Dit wijst erop dat hij achterwaarts de muur in is gegaan. De volledige achterkant ligt in puin en het team heeft een hoop om te repareren. Door dit incident is er een rode vlag.

23:31

En daar is Magnussen! Hij heeft een half uur van de sessie gemist door een ICU-wissel. Hij rijdt op de testband en is bezig aan een goede ronde. 

23:29

Een aantal coureurs is overgestapt op de softs. Russell is op die band de snelste, gevolgt door Tsunoda en Ocon die beide ook op de softs staan. 

23:24 

Ondanks dat Russell de snelste ronde heeft neergezet op de softs klaagt de Brit over de grip. Volgens hem blijft hij maar glijden en dat op banden die maar drie ronden oud zijn. Dit is te verwachten bij een baan op zulke hoogte. 

23:22

De auto van Kevin Magnussen staat nog steeds op de blokken. Het vervangen van zijn ICU is dus nog in volle gang. Hij krijgt daar overigens wel een vijf plekken gridstraf voor. Het is namelijk zijn zesde ICU en je mag er maar vijf onbestraft gebruiken. 

23:20

Tijdens het gebruik van de testband mogen de teams niks veranderen. De DRS mag niet open en ze krijgen een bepaald aantal liter brandstof mee. Het blijft daarom ook raden voor de coureurs en teams op welke banden ze staan. 

23:14

Verstappen rijdt de snelste ronde tot nu toe. Dit doet hij op de testband. Zijn tijd is een 1:21.588.

23:11

Voor Tsunoda en Schumacher gaat de sessie nog niet helemaal goed. Beide coureurs gaan even wijd, ze lijken weinig grip te hebben. 

23:08

Alleen Russell, Ocon en Tsunoda rijden op de medium band, de rest van de coureurs rijden hun rondes op de testband. Sainz staat nu eerste in het klassement. 

23:05

Er zijn nu vijftien coureurs de baan op. Vettel, Stroll, Magnussen, Tsunoda en Albon staan nog binnen. Bij Magnussen wordt nog druk gesleutelt aan de auto, hij krijgt een nieuwe ICU.

23:00 

Het licht staat op groen en de eerste op de baan is Max Verstappen. Hij wordt verwelkomt door luid gejuich van het publiek. 

22:55

Deze vrije training staat in teken van de bandentest. De coureurs weten niet welke compound ze onder hun auto krijgen, erg representatief zullen de resultaten niet zijn vanwege die testband. 

22:54

Max Verstappen rijdt de resterende races met een speciale kampioenshelm. De helm is helemaal goud en bovenop staat het welbekende leeuwenhoofd. Zie hieronder het resultaat.

22:52

Volg VT2 mét beeld via bijvoorbeeld F1TV Pro. Ook is het mogelijk het commentaar van Olav Mol tijdens de kwalificatie en de race te synchroniseren via onze Grand Prix Radio app of volg deze liveblog!

22:50

Welkom bij het liveblog van VT2 van de Grand Prix van Mexico. De komende anderhalf uur houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alles op en rond de baan!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden