Charles Leclerc: Crash heeft geen gevolgen

door Tim Koenders
Charles Leclerc Ferrari Austin zaterdag

Charles Leclerc denkt dat de crash die hij had in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Mexico geen verdere gevolgen gaat hebben voor het weekend. De auto voelde tijdens de trainingen goed aan dus de Monegask kijkt met vertrouwen uit naar de kwalificatie en de race.

Het weekend in Mexico begon voor het team van Ferrari met een vliegende start. Tijdens de eerste vrije training zat de snelheid er goed in. Het team eindigde als eerste en tweede. De tweede vrije training stond in het teken van een bandentest voor Pirelli. Tijdens die training ging nummer de twee in het kampioenschap in de fout. In de tweede sector verloor Leclerc de controle over zijn bolide en eindigde achterwaarts in de muur. De kans is dan aanwezig dat er schade is aangebracht aan de motor of de versnellingsbak maar dat is volgens de Ferrari-coureur nu niet aan de orde.

Genoeg reserveonderdelen

“Het gevoel is goed, ik ben tevreden met de ronden die ik heb kunnen rijden. Ook in de tweede vrije training voelde de auto goed.” Dat liet Charles Leclerc weten tegenover Formula 1. “Toen we met een langere run wilden beginnen verloor ik de achterkant van de auto, het was mijn fout. Ik heb er vertrouwen in dat het ons verder geen pijn gaat doen.” Op de specifieke vraag of de crash een gridstraf als gevolg kan hebben antwoordt Leclerc dat het team in het verleden al genoeg onderdelen heeft gewisseld.

Lees ook: George Russell eerste in nietszeggende VT2 in Mexico

Lees ook: George Russell: We gaan voor de winst

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Mexico

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden