Max Verstappen: Geweldig om hier op pole te staan

Max Verstappen Mexico Red Bull

Max Verstappen is erg blij met zijn pole position voor de Grand Prix van Mexico maar de Nederlander beseft zich ook dat de weg naar bocht één lang is. Lang leek het dicht bij elkaar te zitten maar uiteindelijk pakte de Nederlander met drie tienden voorsprong de snelste tijd.

Mede door de hoogte in Mexico was de kwalificatie erg spannend. Vooral het team van Mercedes leek te gaan profiteren van de hoge hoogte. Tijdens de eerste twee delen van de kwalificatie stond de Mercedes er erg goed bij. Eenmaal in Q3 aangekomen was het toch Verstappen die de snelste tijd neerzette in de eerste run. In de tweede ronde schraapte de Nederlander nog wat van zijn tijd af waardoor hij een voorsprong van drie tienden had. Uiteindelijk pakte Verstappen met een best ruime marge pole position voor de Grand Prix van Mexico.

Aanpassingen na VT3

"Het was een goede kwalificatie, het zat dicht bij elkaar. Na de derde vrije training heb ik wat aangepast aan de auto en daardoor kwam ik in een beter ritme. Het is geweldig om hier op pole te staan." Dat liet de wereldkampioen na afloop van de kwalificatie weten tegenover F1.com. "We moeten wel een goede start hebben want het is een lange weg naar de eerste bocht. Maar we hebben een snelle auto en dat is natuurlijk het belangrijkste." Vooruitkijkend op de race heeft Verstappen er alle vertrouwen in dat Sergio Pérez ook nog een rol kan gaan spelen. "Het kan nog wel eens spannend gaan worden tijdens de race."

Lees ook: Verstappen start Grand Prix van Mexico vanaf pole position

Lees ook: Charles Leclerc: Crash heeft geen gevolgen

Lees ook: Jack Doohan: Het was een geweldige ervaring

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden