Esteban Ocon achtste na problemen met koeling

Ocon Zandvoort zaterdag 2022

Esteban Ocon had tijdens de Grand Prix van Mexico problemen met de koeling van de auto. Dat is mede de reden dat de Fransman niet verder kwam dan een achtste plaats.

Het team van Alpine strijd tegen het team van McLaren om de vierde plaats in het kampioenschap. Het Franse team stond voorafgaand aan het weekend in Mexico voor op McLaren. Alpine leek de voorsprong uit te gaan breiden maar door een uitvalbeurt van Alonso en een naar voren komende Ricciardo is dit uiteindelijk niet gelukt. Het team heeft de vierde positie in het kampioenschap wel behouden maar het verschil tussen de beide teams is kleiner geworden. Alonso wist dus geen punten te pakken maar Ocon lukte dit wel. Met een achtste plaats pakte de Fransman maar liefst vier punten.

Blijven strijden

“We hebben hard gevochten, ik denk dat we de schade beperkt hebben kunnen houden. We zouden met twee auto’s in de punten eindigen maar helaas viel Fernando uit.” Dat liet de Fransman weten in gesprek met Formula 1. Esteban Ocon had tijdens de race een probleem met de koeling van de auto. “Het probleem dat we hadden is ook de reden waarom we van Daniel hebben verloren. De keren dat we geen problemen met de koeling hadden zat de snelheid er goed in dus dat is positief.”

Lees ook: George Russell verliest race op meerdere punten

Lees ook: Pierre Gasly nadert schorsing

Lees ook: Aston Martin vertrekt verslagen uit Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden